Historijat

Motel „Šumski Raj“ smješten je 800 metara od magistralnog puta Tuzla-Orašje, na sjevernim padinama planine Majevice u naselju Gornji Hrgovi, općina Srebrenik. Okružen je sa tri strane visokim šumskim rastinjem, a sa terase i iz našega restorana otvara se široki pogled na podmajevička sela u okolini Srebrenika.

Ako želite idealan odmor u prirodnom ambijentu, uz kvalitetnu hranu, udoban smještaj i mogućnost ugodnih i sigurnih šetnji, vožnje bicikla ili prepuštanja miru gustih majevičkih šuma, onda je najbolje rješenje Motel „Šumski raj“. Nalazimo se na na nadmorskoj visini 203 metra, odmah kod izvorišta Cigansko Vrelo, potoka Ladinac. Zahvaljujući čistoj izvorskoj vodi zasnovali smo vlastiti ribnjak u kojem uzgajamo pastrmku i šarana. 

Buđenje u prirodnom ambijentu, u jednoj od naših šest udobnih soba, prati pjesma ptica i žubor potoka. Šuma daje posebnu svježinu i relaksira naše goste, koji se uvijek vraćaju na ovo mjesto da ponovno uživaju. 

Boravak je nezamisliv bez naših ribljih specijaliteta. Uvijek preporučujemo riblju čorbu, čiji se recept u poodici Babić ljubomorno čuva decenijama, a svakako je nezaobilazna pastrmka sa žara ili kotleti svježega šarana.

Posebnu ponudu spremni smo formirati za organizovane grupe, a ugodan ambijent pruža mogućnosti organizacije seminara i poslovnih sastanaka. Osigurali smo slobodan pristup internetu i stalnu WI-FI konekciju.

Raj na Zemlji – Motel „Šumski raj“ Gornji Hrgovi.

DSC_0274_compressed

Sobe

Motel „Šumski raj“ raspolaže sa šest dvokrevetnih soba, koje posjeduju francuski ležaj, kupatilo, TV i pogled na šumsko zelenilo. Izuzetno povoljne cijene i dobra usluga pružaju vam mogućnost izbora: noćenje sa doručkom, polupansion, puni pansion ili dnevni boravak. Organizovanim grupama spremni smo ponuditi specijalne uslove za boravak.

Ukoliko planirate šetnje ili vožnju biciklom mirnim stazama planine Majevice, posjetu tržnici „Arizona“, te obavljanje poslova u Brčkom, Srebreniku ili Tuzli, kod nas ćete pronnaći dealne uslove za prenoćište ili višednevni odmor. 

Naši česti gosti su građani BiH u dijaspori, koji soje posjete Domovini odlučuju provesti upravo ovdje, kako bi izbjegli skupe smještaje ii boravak kod rodbine. Za takve posjete spremni smo ponuditi i posebne uslove.  

DSC_0184_compressed

Restoran

Restoran Motela „Šumski raj“ nudi vrhunske specijalitete domaće kuhinje. Ponosimo se našom ribljom čorbom čiji se originalni recept ljubomorno čuva u porodici Babić već nekoliko decenija. 

Također, nudimo i brojne druge riblje specijalitete, te jela sa mesom i povrćem. Za svoje posjetioce spremni smo u svakom trenutku odabrati i ponuditi najbolje. Posjedujemo ribnjak koji se puni svježom izvorskom vodom. Uzgajamo pastrmku i šarana. 

Ukoliko putujete od Orašja prema Tuzli i Sarajevu, svratite u „Šumski raj“ i uz ukusnu hranu i dobro piće provedite sate odmora. Također, možete svratiti i sa auto-ceste Zagreb-Beograd. Od nas vas dijeli samo 40 minuta ugodne vožnje. Ovdje možete ručati, odmoriti se ili prespavati. U svakom slučaju bit će to nezaboravna posjeta.

Restoran, ljetna bašta, čardaci podignuti u bazenima i natkriveni prostori za objedovanje, daju mogućnost izbora ambijenta u kojem ćete ručati. Naš restoran je idealno mjesto za poslovne sastanke, koje možete provesti uz ukusnu hranu i dobro ohlađeno piće.

Rezervišite svoje mjesto za ručak ili večeru putem telefona +387 (0) 61 547 326